Община Русе става спонсор със 185 000 лв. на три спортни клуба

Община Русе ще спонсорира със 185 000 лв. три спортни клуба, които в замяна ще поемат конкретни задължения, за популяризиране на общината като една отговорна институция в медийното пространство. Предложението за сключване на договори за спонсорство ще се гледа на сесията на Общинския съвет.

Сдружение „Футболен клуб Дунав от Русе“ ще получи 60 000 лв. за подпомагане на клуба по пътя към Второто ниво на българския футбол. Клубът ще представлява Русе на почти всяко ниво в структурата и йерархията на българския футбол, като в предложението е посочен конкретен пакет от ползи за община Русе.

Сдружение „Спортен клуб по баскетбол Дунав-Русе-2016“ ще бъде спонсорирано със 70 000 лв. Още от първата си година клубът работи по програма за развитие на баскетбола сред подрастващите, като всяка година я доразвива. Осъществява занимания в четири училища, зала „Дунав“ и зала ОЗК „Арена Русе“, организират се детски празници в училищата, като планират да подновят кошовете в още няколко училища. Средствата ще позволят на клуба да продължи да развива баскетбола като масов спорт посредством изграждането на подходяща инфраструктура и набавяне на пособия в училищата. Предлагат конкретен пакет от услуги в полза на община Русе.

Сдружение „Спортен клуб по волейбол- Дунав“ ще получи спонсорство в размер на 55 000 лв., като се ангажира да преследва по-високо класиране  „Ефбет Суперволей лига“ на България и развитие на детско-юношеската школа на клуба. Срещу получените средства предлагат да изпълнят конкретни дейности за популяризиране на Община Русе.

Exit mobile version