Община Русе се захваща с проблемните пътни участъци заради наводненията /ВИДЕО/

Нови дъждоприемни шахти пред  „Охлюва“ и на бул. „България“ в района на кръговото кръстовище пред Дунав мост и около бензиностанциите „Лукойл“ и „Шел“ ще изгради община Русе. Както Русе Медиа вече съобщи вчера, това решение е взето заради наводненията, които се получават при всеки пороен дъжд . Тъй като булевардът е част от мрежата на Агенция „Пътна инфраструктура“, общината ще направи необходимото вложените средства да бъдат възстановени от собственика на пътя.

До наводненията се стигна и заради непочистени шахти в комбинация с умишлени действия от граждани и фирми. Те изхвърлят отпадъци, окосена трева и други материали върху  отводнителните съоръжения, което вчера доведе до проблеми на пътя Русе-Николово в района на Хаджигенова чешма.

Направени са проверки от общински служители, които показват, че досегашните проблемни участъци, каквито са ниската част на бул. „Липник“ под жп моста до хипермаркет „Практикер“ и бул. „Христо Ботев“ в района на Симовата мелница, успешно понасят последните екстремни валежи с интензитет над 45 л/м2 .

Exit mobile version