Община Русе публикува списъка на улици и паркинги, които ще се ремонтират

Община Русе публикува списъка на обектите от микроградската среда, които вече са ремонтирани и които предстоят да бъдат изпълнени до края на годината.  Както Русе Медиа, те се финансират чрез средства от общинския бюджет, с държавни средства и чрез кредит.

Пет от обектите в програмата на Общинското предприятие „Комунални дейности“ са вече приключени. Това са:

– участъкът от ул. Околчица пред блокове 82 и 85 в кв. „Здравец“;

– пътната връзка между ул.“Дряновска“ и бул. „Липник“;

– ул. „Централна“ в  кв. „ДЗС“;

– участък от ул. Никола Табаков между бл.109 и 104 в „Чародейка“;

– подходът към училище „Никола Обретенов“, осигуряващ достъп на хора с увреждания.

През следващите месеци програмата предвижда ремонти в кв. „Здравец – Север 1“  – улиците „Рупел“ и „Бабуна планина“, както и паркингите и подходите към едноименните блокове. С подобряване на метеорологичните условия ще бъде завършен и паркингът на бл. Потсдам 2.

В следващите месеци се предвижда да бъдат асфалтирани паркингите при бл. Поп Харитон и бл. Бачо Киро, както и няколко междублокови пространства в кв. „Родина“ – при блокове Сакар планина, Лозен планина, Вежен и Панагюрище.

Паралелно с тези дейности, ремонти се извършват и от строителните бригади на „Пътинженеринг“. Завършени са паркингите при блокове 7, 8, 9, 14 и 44 в кв. „Дружба“, както и при бл. „Панайот Хитов“. На фирмата ще бъде възложен още ремонт на паркингите при бл. Люба Ивошевич, бл. Шабла (кв.“Възраждане“), при бл. Вяра 2 (ЦЮР), ул. „Витоша“, както и една улица в с. Долно Абланово.

Със средства, отпуснати от държавата, ще се ремонтират улиците „Солун“, „Тулча“, „Плиска“ и „Доростол“. По тях се действа по одобрени проекти от 2018 г., на които е възложена преработка.

24 улици и участъци от улици ще бъдат асфалтирани с кредит:

Exit mobile version