Община Русе обяви конкурс за Кризисен център за пострадали от насилие

Община Русе обяви конкурс за възлагане предоставянето на социалната услуга Кризисен център за деца и/или лица, пострадали от насилие, трафик или друга форма на експлоатация. Центърът ще се намира в Русе и ще има капацитет от 15 места.

Той ще се ползва от:

Социалните услуги ще се предоставят за срок от 6 месеца и ще включват дейности като застъпничество и посредничество, общностна работа, информиране и консултиране, обучение за придобиване на умения, осигуряване на подслон, терапия и рехабилитация.

Бюджетът се формира от средствата, предвидени ежегодно в бюджета на община Русе и дофинансиране от избрания доставчик, до достигане на стандарта за издръжка на делегирани от държавата дейности за съответната финансова година. Общината ще предоставя бюджетните средства ежемесечно, в размер на една дванадесета от предвидения годишен размер за издръжка на социалната услуга. За 2022 г. са предвидени бюджетни средства в размер на 11 570 лв. Срокът на договора е до 31.12.2022 г. Кандидатите трябва да представят документите си до 25.03.2022 г

Exit mobile version