Община и съветници ще отличат вицеолимпийския шампион Християн Стоянов

Зам.-председателят на Общински съвет – Русе Наталия Кръстева апелира да се отдаде дължимото внимание, като бъде награден с награда или звание, съобразно с разпоредбите на Наредба №17 на Общински съвет – Русе на спортиста Християн Стоянов.

Християн е само на 23 години, а в актива си вече има бронзов медал за параатлети от Лондон, спечелен през 2017 г., европейски шампион е от Берлин през 2018 г., златен медалист от световно първенство в Дубай през 2019 г., вицеевропейски шампион в Полша през 2021 г.. Християн е и европейски рекордьор на дисциплината 1500 м., което му помага да стигне до най-високия връх – параолимпийските игри в Токио, където стана и сребърен медалист. Треньор на Стоянов е Евгени Игнатов, който е плътно до него на всяка тренировка и всяко състезание.

„Всички ние, като русенци, трябва да сме горди с успехите на нашите спортисти и да ги поощряваме, като по този начин считам, че те ще се почувстват поощрени“ каза още Наталия Кръстева.

Кметът Пенчо Милков на свой ред обясни, че се чака Християн да дойде в Русе, за да бъде отличен от общината за вицеолимпийската си титла. Милков припомни, че преди заминаването на олимпийците от Русе те са били подпомогнати и финансово. И заяви, че спортистите и треньорите им винаги ще бъдат подкрепяни, тъй като прославят името на Русе.

 

 

Exit mobile version