Община Ветово ще се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно“

Община Ветово ще се включи в националната кампания „Да изчистим България заедно“. Инициативата на Btv Media Group ще се състои на 16 септември, като желаещите да се включат ще могат да го направят в различни точки на град Ветово.

В тази връзка, всички, които желаят да се включат в почистването на нашата община в рамките на кампанията, да заповядат, подходящо екипирани, в 9:30 часа на 16.09.2023 г. пред сградата на Община Ветово, ул. „Трети март“ №2. Общината осигурява ръкавици и чували за смет.

Кампанията „Да изчистим България заедно” е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Насловът, под който ще се проведе кампанията тази година, е „Готови сме!“. Тя е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

От началото на „Да изчистим България заедно“ досега близо 2 500 000 доброволци са чистили страната. До момента те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България.

Exit mobile version