Община Ветово ще осигури медицинска лаборатория в имот под наем

Община Ветово иска да се направи медицинска лаборатория за жителите на града и съседните населени места. За целта Общинският съвет одобри предложението да се проведе публичен търг с явно надаване за отдаване под наем на част от общински имот. Става дума за манипулационна, разположена в масивна едноетажна сграда „Лечебно заведение“ във Ветово.

„Чрез отдаването под наем на този обект ще се задоволят нуждите на населението на гр. Ветово от лабораторни медицински услуги, ще се реализират постъпления в бюджета на Община Ветово и ще се изпълни Програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост в община Ветово през 2021 година“, се казва в мотивите на администрацията.

Имотът ще бъде отдаден под наем за срок от 5 години на цена 44,34 лв. с ДДС месечен наем, като условието е да се използва единствено за предоставяне на лабораторна медицинска услуга. Кандидатите трябва да отговарят на следните допълнителни условия: да са регистрирани по Търговския закон или по Закона за кооперациите, съгласно чл. 3 от Закона за лечебните заведения, и да имат сключен договор с НЗОК.

Exit mobile version