Община Ветово се побратимява с турската община Кестел

Община Ветово да се побратими с турската община Кесел – това предложение предстои да бъде гласувано на сесията на Общински съвет-Ветово.

Кестел е район в Бурса с население от 70 865 души. В община Кестел живеят много изселници от различни райони на България и е известна с това, че там няма безработица.

През тази година бяха проведени няколко официални разговори между кметовете на общините Ветово и Кестел. По време на посещението през месец август в Кестел по покана на тамошния кмет за откриването на парка „Наим Сюлейманоглу“ бе постигнато двустранно принципно становище за сътрудничeство в областите на добросъседството, културата, запазване на традициите, стопански инициативи, инвестиции, добри административни практики и други дейности от взаимен интерес.

Във връзка с това е необходимо да се сключи споразумение за побратимяване /сътрудничество/ между двете общини, което да затвърди развитието и задълбочаването на партньорските взаимоотношения и сътрудничеството между двете общини с цел трайно и устойчиво икономическо, социално и културно развитие.

 

Exit mobile version