Община Ветово се готви за частичния избор за кмет на село Смирненски

Община Ветово се готви за частичния избор за кмет на село Смирненски, който е определен с указ на президента за 27 февруари 2022 г.

Утре, 26 януари, ще се проведат консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК). Представителите на политическите сили ще се съберат от 14 часа в сградата на общината.

За момента е предвидено да бъдат разкрити общо 6 избирателни секции – четири по места в село Смирненски и две допълнителни – една подвижна за хора с увреждания и една за избирателите под карантина.

До нови избори се стигна, след като Общинската избирателна комисия във Ветово прекрати предсрочно пълномощията на избрания за кмет Салих Салиев от ДПС с решение още от януари 2020 г.. Причината е, че кметът при встъпването си в длъжност не е бил прекратил дейността на фирмата си.

Последва обжалване от страна на избрания кмет Салих Салиев, но Административният съд отхвърли оспорването като неоснователно, а решението на русенския съд бе потвърдено на последна инстанция от Върховния административен съд.

Справка на ЦИК за адресно регистрираните по постоянен и настоящ адрес на село Смирненски показва, че постоянното население към 15 септември 2021 г. е 3250 души, поради което следва да се произведе частичен избор за кмет на кметство.

 

Exit mobile version