Община Ветово публикува проект за Наредба за именуване на обекти от обществено значение

На сайта на Общински съвет – Ветово е публикуван Проект на Наредба за именуване на обекти с общинско значение на територията на Община Ветово. В 30-дневен срок от публикуване на настоящия Проект на Наредба, се предоставя възможност на заинтересованите лица да направят своите предложения и становища на e-mail: vetovo@vetovo.bg или във Фронт-офиса на Община Ветово, на адрес: гр. Ветово, ул. „Трети март“ № 2.

Проект на Наредба за именуване на обекти с общинско значение на територията на Община Ветово

Чл.1. Настоящата Наредба урежда условията и реда за именуване и/или преименуване на улици, площади, паркове, инженерни съоръжения, вилни зони и други обекти с общинско значение на територията на община Ветово, които не подлежат на именуване по друг ред.

Чл.2. Наименуват се нови или съществуващи обекти, които не са именувани.

Чл.3. Наименуванията се дават съобразно характера, мястото и значението на всеки конкретен обект и са свързани с имена на хора, исторически събития, открития от различни области на човешките познания, творения на природата, географски обекти и др.

Чл.4. Имената на обектите, носещи имена на хора, събития, постижения и др., свързани с принос към общочовешките ценности, към световното и българското развитие, към развитието на община Ветово, изразяват признателността на населението от общината към тяхната значимост.

Чл.5. Не могат да се именуват и преименуват обекти с имена на живи лица.

ГЛАВА ВТОРА

ОБЕКТИ ОТ ОБЩИНСКО ЗНАЧЕНИЕ

Чл.6. Територията на община Ветово е територията на включените в нея населени места.

Чл.7. Обектите, разположени на територията на община Ветово, които: имат пряка или косвена връзка със задоволяване на обществени потребности на населението; са общинска собственост или предоставени за стопанисване и управление от общината, са обекти от общинско /местно/ значение.

Чл.8. Сред обектите от общинско значение са:

  1. Улици, мостове, площади, градини, квартали;
  2. Основни и средни училища, детски градини, читалища, библиотеки;
  3. Общински търговски дружества, предприятия и организации;
  4. Социални и други заведения;
  5. Спортни зали, съоръжения;
  6. Други.
Exit mobile version