Община Ветово прави публично обсъждане за теглене на 2 млн.лв.дълг

Публично обсъждане на намерение за поемане на дългосрочен общински дълг от Община Ветово ще се състои на 19 януари (сряда) от 10:00 часа в залата на Младежкия дом в град Ветово. Става дума за сума до 2 млн.лв., които са необходими за изплащане на задължения на общината по съдебно решение заради нереализиран европроект и за укрепване на свлачището на ул.“Драва“.

Общината е осъдена от Великотърновския апелативен съд да плати чрез частен съдебен изпълнител близо 1,6 млн.лв. на „Уотъринженеринг“ ЕООД главница и лихви по запис на Заповед, издаден на 13.01.2012 г. от кмета на Община Ветово Георги Георгиев. По същество става дума за проект за воден цикъл с европейски средства, който не е бил одобрен от оперативната програма, но въпреки това изготвилото го дружество си иска парите. Общината обжалва пред Върховния касационен съд, но вземането има предварително изпълнение и парите трябва да се платят.

На публичното обсъждане са поканени всички граждани, общински съветници, кметове на кметства и кметски наместници, обществени организации, медии, граждански сдружения и всички заинтересовани лица.

Материали за публичното обсъждане:

Покана за доброволно изпълнение до Община Ветово;

Информация за бедствие;

Становище от извършен инженерно-геоложки оглед на свлачището

 

Exit mobile version