Община Ветово и „Каолин“ откриха нова детска площадка в Глоджево /ВИДЕО/

Нова и модерна детска площадка в двора на Детска градина „Здравец“ в Глоджево бе открита официално днес. Тя е изградена със средства на „Каолин“ по съвместна инициатива с Община Ветово. На церемонията присъстваха главният изпълнителен директор на „Каолин“ д-р Волф Харлфингер,  изпълнителният директор Димитър Ангелов, кметът на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед, председателят на Общински съвет-Ветово Петко Ахмаков, кметът на Глоджево Адем Хаджимемишев, директорът на ДГ „Здравец“ Рафие Ралева и много родители.

В своето приветствие на български език д-р Волф Харлфингер обясни, че много от жителите на Глоджево работят в „Каолин“ и компанията припознава града и като свой дом. „Искаме да доставим радост на съседите си, на децата, защо не и на себе си. Това е част от задачата, която сме си поставили като компания. Искаме районът да остане привлекателен за живеене, децата и младите хора да се чувстват добре тук, да не заминават за големите градове или за чужбина. В крайна сметка могат да ни станат колеги в „Каолин“, каза с усмивка главният изпълнителен директор.

Кметът на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед призна, че е изключително развълнуван от новата детска площадка. Той сподели, че още преди 5 години, когато е бил председател на Общинския съвет във Ветово, е имало идея да се реновират местата за игра на децата. Тогава това не се е случило, но сега вече е факт.

„С тази детска площадка, която е втората в общината, след като миналата година открихме такава в град Ветово, фирма „Каолин“ показва, че наистина е партньор на община Ветово и приятел на всички жители на общината. Предстои следващата година да открием и в село Смирненски. Благодарим на компанията за положените усилия децата ни да играят на едни съвременни детски площадки и за тяхната ангажираност към хората и към децата в община Ветово. Работим заедно в името на добруването на нашите населени места и си пожелавам си тези инициативи да продължат и да подобрим инфраструктурата в общината. Защото в лицето на „Каолин“ виждам хора, които милеят за нашия роден край. За една година и половина екипът на общината направихме доста сериозна промяна и ако продължаваме да работим, нещата ще се случват, и то по най-хубавия начин“, каза д-р Мехмед. Той пожела на малчуганите да ползват пълноценно новите съоръжения и да се забавляват.

Новата и модерна детска площадка е оборудвана с много уреди за безопасни игри и забавления, от които ще се ползват 114 деца от ДГ „Здравец“-Глоджево. „Проектът е на стойност 64 000 лв. и е реализиран по съвместна инициатива на Каолин и община Ветово. Сътрудничеството между тях е пример за добри практики в развитието на детското образование“, каза директорът на градината Рафие Ралева. Тя благодари на „Каолин“ за подкрепата, на общината и кметството, както и на всички, които са помогнали за реализацията на проекта. Те получиха и благодарствени плакети.

Малчуганите от детската градина изпълниха кратка артистична програма за гостите, а от фирма „Каолин“ бяха подготвили подаръци за всяко дете.

Exit mobile version