Община Бяла чака още пари от държавата и започва моста на Колю Фичето

Община Бяла индексира средствата, предвидени за ремонта и реставрацията на моста на Колю Фичето. Решението бе взето на сесия на Общинския съвет, като размерът на дългосрочния общински дълг за реализация на проекта става до 2 662 624 лв.

Кметът Димитър Славов обясни, че от МРРБ, които осигуряват безвъзмездно около 8 млн.лв., най-после има решение за индексиране на договорите за строителни дейности с до 15 %. Това се налага да бъде направено и от Община Бяла и така кредитът ще нарасне  от 1 468 000 на 2 662 000 лв. Предстои всеки момент да се подпише анексът към договора с МРРБ по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Развитие на туристически атракции“ по Приоритетна ос 6: „Регионален туризъм“ от  Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Срокът за усвояване на кредита е до края на 2023 г. Община Бяла има строително разрешение за реализиране на проекта още от март 2022 г., но заради инфлацията и поскъпването на строителните материали фирмите изчакваха индексациите на договорите, тъй като заложените първоначално средства се оказаха недостатъчни. С подписването на анекса и осигуряването на още финанси се очаква реалните дейности да се реализират през 2023 г.

Exit mobile version