Община Бяла отличи най-изявените беленчани за 2022-а /ВИДЕО/

Тържествена церемония, организирана от Община Бяла по повод награждаването на отличили се беленчани в областта на образованието, здравеопазването, културата и спорта, се състоя тази вечер в салона на читалище „Трудолюбие 1884“ в Бяла.  Наградите – почетен знак на Община Бяла, бяха връчени от кмета Димитър Славов и председателя на Общинския съвет Мариан Антонов. Всички отличия са за особен принос и заслуги за развитието и авторитета на Бяла и утвърждаването на името и авторитета на общината.

Преподавателят по български език и литература в СУ „Панайот Волов“ Ирина Радева бе удостоена с наградата „Учител на годината 2022“. Тя работи като учител от 1989 г., учениците й са пожънали редица успехи, а на националното външно оценяване са на 5 място в област Русе.

Ординаторът във вътрешно отделение на МБАЛ „Юлия Вревска“-Бяла д-р Павлинка Георгиева бе отличена като „Лекар на годината 2022“. Тя е член на Европейското респираторно дружество и бе избрана за „Лекар на годината“ и от БЛС-колегия Русе.

Корнелия Александрова от НЧ „Трудолюбие 1884“ стана „Самодеец на годината 2022“. Тя е ръководител на детска вокална група „Зорница“, на група за стари градски и шлагерни песни „Нежни звуци“ и на вокална група Романтика“. През миналата година те са имали 21 национални участия, от които са донесли 4 златни, 5 сребърни, 2 бронзови медала. Самата Корнелия Александрова има спечелени 8 златни медала и две специални награди.

16-годишният Калоян Станчев бе избран за „Спортист на годината 2022“. Състезател по кикбокс в СП „Минотавър“-Бяла, той има зад гърба си сериозно количество награди. През 2022 г. е прибавил нови титли – два пъти републикански шампион, шампион на турнира „Свети Георги“ и на турнира за Купата на АЕЦ „Козлодуй“.

За „Треньор на годината 2022“ очаквано наградата получи наставникът на ХК „Бяла“ Виктория Жосан. Тя работи в клуба от март 2021 г., като през тази година е добавила още два отбора в гарнитурите. Завоюваните от женския отбор отличия – златен трибъл с шампионската титла, Купа България и титлата на плажен хандбал, както и участието в евротурнирите, прославиха Бяла на европейско ниво.

Женският отбор по хандбал на ХК „Бяла“ бе избран за „Отбор на годината 2022“, като белите тигрици получиха и специални медали от публиката на Бяла. Наградата бе връчена на капитана Соня Богданова, а медалите бяха за всички момичета и пом.-треньора Артьом Жосан.

След награждаването за всички присъстващи имаше и специална изненада – концерт на Веселин Маринов, когото публиката в Бяла много обича.

Exit mobile version