Община Бяла излезе с декларация относно финансирането на ФК „Бенковски“

Ръководството на Община Бяла излезе с декларация относно финансирането на сдружение „Футболен клуб „Бенковски“-Бяла. В нея се поемат конкретни ангажименти за децата и юношите-състезатели на клуба.

„Всички пътни разходи за футболни срещи от официалния календар на БФС ще бъдат поети от Община Бяла при условие, че се извършват от общинска фирма „БЕСКУ“-Бяла по предварителна заявка и надлежно издадена фактура за превоз с данните на Община Бяла.

Всички разходи за съдийските бригади за детско-юношеските срещи ще се заплащат от служители на общинска администрация след оформяне на разплащателна ведомост.

Всички деца и мъже, картотекирани в БФС като футболисти, ще продължат да използват напълно безплатно общинската спортна база – официален терен, новоизграден терен с осветление и съблекални.

Община Бяла ще продължи за своя сметка поддържката на спортната база – поливане, косене, разчертаване на официалния терен.

При невъзможност от действащите членове на УС да издържат и мъжкия отбор общината ще поеме и това след смяна на ръководството“, заявиха от общинското ръководство.

Ето и цялата декларация:

Exit mobile version