Община Бяла въвежда цени за ползване на новата си спортна зала

Предложение за цени за ползване на новата многофункционална спортна зала „Арена Бяла“ е внесено от общинската администрация за разглеждане от Общинския съвет. След въвеждането в експлоатация на съоръжението, то може да се ползва за различни събития.

„Арена Бяла“ отговаря на изискванията за провеждане на състезания на федерациите по  съответните предвиждани спортни игри на закрито, а именно: волейбол, баскетбол, хандбал, футбол на малки вратички, тенис, бадминтон, както и да се предвиди възможност за практикуването и на други видове спорт -тежка атлетика -борба –2 тепиха, бокс, джудо, вдигане на тежести и др.

Трибуните за зрители са оборудвани със седалки за приблизително 420  души, като са предвидени допълнително и нормативно изискуемите места за хора с увреждания.

Сградата се разделя функционално на три зони – зона „Достъп публика и обслужване“, зона „Спортисти“ и зона „Игрално поле и трибуни публика“. По  отношение на новата закрита спортна зала „Арена Бяла“ е необходимо да се определят цени за ползването ѝ от физически и юридически лица,  приложими след въвеждането й в експлоатация и откриването й.  Разходите за поддържане на съоръжението са изцяло за сметка на Община Бяла, поради което целта на предлаганите промени в тази част е да се повиши интереса на чуждестранни и местни спортни организации към Спортна зала „Арена Бяла“ и да им бъде предоставена възможност да осъществяват тренировъчна дейност в град Бяла

Затова в Наредбата за цените на услугите на общината се предлага нова точка, свързана с ползването на залата.

10.Ползване на Спортна зала „АРЕНА БЯЛА“:

10.1.За граждани:

-за деца/ за учащи (ученици, студенти) и пенсионери:

-за възрастни /без пенсионери/:

10.2.За провеждане на мероприятия /спортни, културни, конгреси, изложения и др./

-1500 лв. на мероприятие/ден

-1000 лв./ден /за всяко следващо започнато денонощие/

10.3.Ползване за тренировки от спортни клубове и организации -100 лв./час

10.4.За мероприятия на самодейни състави и групи (танцови, певчески и други), развиващи дейността си на територията на Община Бяла – 60 лв./час (консумативи за ел.енергия за осветление, за климатик, за отопление, за вода)

10.5.За провеждане на мероприятия, организирани от външни организации (държавни и обществени), политически партии и коалиции, инициативни комитети и формации – 400,00 лв./час, 250,00 лв./30 минути

10.6.Ползване на покрити площи (във фоайе):

-За борси и изложения -10 лв./кв.м на ден

-За търговска дейност – 15 лв./кв.м на ден

-За щандове за кетъринг – 50 лв. на щанд на мероприятие/ден

10.7.Ползване на каса (за продажба на билети) – 20 лв./ден

10.8.Ползване на рекламни площи:

-Реклама на фирмен транспарант – 60 лв./кв.м на седмица, 200 лв./кв.м на месец, 1500 лв./кв.м на година

-Реклама тип пирамида около терена – 30 лв./кв.м на седмица, 100 лв./кв.м на месец, 750 лв./кв.м на година

-Реклама на информационна табела/билборд  – 30 лв./кв.м на седмица,100 лв./кв.м на месец, 850 лв./кв.м на година

Забележка към т. 10:

1.За  всички  прояви  и  мероприятия,  на  които  Община  Бяла  е  организатор  или съорганизатор ползването е безплатно.

2.За  провеждане  на  часовете  по  физическо  възпитание  и  спорт  от  учебната програма на СУ „Панайот Волов“-гр. Бяла ползването е безплатно по предварително зададен график.

3.За тренировъчна дейност на спортни клубове и организации, които имат седалище и  развиват спортната  си  дейност  на  територията  на  Община  Бяла  ползването  е безплатно по предварително зададен график.

4.За  провеждане  на  мероприятия  на  звена  на  общинска  бюджетна  издръжка  и търговски дружества със 100 % общинско участие в капитала ползването е безплатно по предварително зададен график

Exit mobile version