Община Борово ще кандидатства за нов автомобил за Дневния център в Брестовица

Община Борово ще кандидатства пред Фонд „Социална закрила” към МТСП с проект за закупуване на нов неупотребяван пътнически автомобил за нуждите на социална услуга Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Св. Иван Рилски“ в с. Брестовица. Предложението да се предприеме тази стъпка бе подкрепено от общинските съветници в Борово.

Целта на финансовата помощ е закупуване на нов надежден, отговарящ на съвременните стандарти автомобил, за посрещане на нуждите на потребителите в социалните услуги в с. Брестовица и конкретно на ДЦПЛУИ „Свети Иван Рилски“.

Превозното средство, което към този момент обслужва 30 потребители с увреждания от четири социални услуги на територията на с. Брестовица, е 7-местен лек автомобил „Мицубиши Грандис“. Той е на 19 години /година на производство –2005г./, амортизиран и постоянно аварира. Ремонтните дейности са неизгодни и нецелесъобразни за поддръжка на толкова стар автомобил.

За предоставяне на качествена социална услуга, задоволяваща потребностите на лица с увреждания от общността, е необходимо да им се осигури надежден, удобен и сигурен транспорт от и до местонахождението на специализираната среда, както и за предоставяне на различни мобилни социални дейности извън социалната институция.

Exit mobile version