Община Борово удостои с плакет зам.областния управител Синан Хебибов

Заместник областният управител на Русе Синан Хебибов бе удостоен с плакет за съществен принос в обществения живот на община Борово. Идеята за отличието идва от кмета на населеното място Валентин Панайотов и е породена от желанието за още по-добро и активно сътрудничество. От началото на годината до сега Общинският съвет там е гласувал над 260 решения, като само три от тях са били върнати от Областната администрация за преразглеждане.

Отличието бе връчено по време на редовното заседание на Общински съвет-Борово, на което присъства и зам.областният управител. Целта на посещението му беше съвместната работа между Областна администрация и Община Борово, която има за цел да подобрява качеството на живот на населението. Тъй като кметът Валентин Панайотов отсъстваше поради неотложни служебни ангажименти по проект за трансгранично сътрудничество, плакетът с герб на общината и статуетка бяха връчени от директора на дирекция „ИАПХДУР“ Ралица Страхилова.

Заместник областният Синан Хебибов се обяви за по-строг и ефективен контрол над общинските съвети в региона. Според него така ще се постигне още по-висока степен на прозрачност и доверие към работата на администрацията. Планирано е той да присъства периодично на заседания на Общинските съвети в областта, като по този начин се цели решаване на евентуалните проблеми.

Exit mobile version