Общината търси кой да изгради атракциона „въжен град“ в Лесопарка

Изграждане на атракцион от типа „въжен град“ в Лесопарк Липник е един от проектите, за които Община Русе търси инвеститори. Възможностите за развитие на този вид развлекателни съоръжения през последните години доказа своя потенциал с предлагания широк набор от забавления и представлява подходяща инвестиция за стопански субекти.

След като през септември 2021 г. бе приет Подробният устройствен план за Лесопарк Липник, кметът на Община Русе Пенчо Милков отбеляза, че ще се търси сътрудничество със стопанските организации в региона за изграждане на предвидените обекти там – атракционни съоръжения за малки и големи. В тази връзка бяха извършени редица дейности от Община Русе по облагородяването на територията на Лесопарка – монтиране на осветление по главната алея, асфалтиране, ремонт на паметници, почистване на клони и тревни площи, както и на нерегламентираните сметища в района.

Проектът предвижда няколко зони за изграждане на атракциони – в началото на парка един терен, на който да бъдат изградени водни съоръжения, а в близост до паркинга на комплекс „Липите“ са определени други два терена за изграждане на две въжени линии за малки и големи. В близост до зоните, определени за атракционни съоръжения, са проектирани и терени за поставяне на преместваеми обекти – павилиони за хранене.

Община Русе планира организирането на процедури за отдаване под наем на въпросните обекти за дългосрочен период, като комбинира местата за развлечение със заведение за хранене.

Exit mobile version