Общината приема доброволци за дезинфекция, помага на шофьорите на Дунав мост

Общината приема доброволци, които искат да се включат в дезинфекцирането на детските площадки и пейките в кварталите на Русе. Директорът на ОП „Парстрой“ Красимир Коев е заявил готовността на дружеството да снабди с пръскачки желаещите да помогнат.

В момента продължава дезинфекцията на всички 280 спирки от градския транспорт в Русе, детските площадки и пейки в различни части на града. Пръскането се извършва от работниците на ОП „Паркстрой – Русе“, подпомогнати от служителите на ОП „Комунални дейности“.

ОП „Общински транспорт Русе“, под чието ръководство попадат всички тролейбусни линии в града, следи непрекъснато за спазването на противоепидемичните мерки в превозните средства. Съвместно с отдел „Транспорт“ те подготвят разписание, което да отговаря на нуждите на русенци, но и да ги предпазва от струпвания в пиковите часове. Графикът се обновява ежедневно и е достъпен за всички на сайта на общината, както и на официалната ѝ страница във Фейсбук.

Социалните дейности са активизирани в условията на извънредното положение. Обществената трапезария и Домашният социален патронаж предоставят храна и допълнителни грижи на нуждаещите се, най-вече възрастни граждани на Русе.

Помощ се оказва и на шофьорите на тежкотоварни автомобили в района на Дунав мост, където са струпани много камиони в изчакване. Водачите им се оплакват, че няма условия за по-продължителен престой. За да решат поне временно този проблем, усилия обединиха  общинската дирекция „Екология и транспорт”, КООРС, полицията и БЧК. Днес те занесоха стекове с минерална вода, която да раздават на шофьорите, а отделно поставиха така необходимите съдове за отпадъци и химически тоалетни.

Exit mobile version