Общината предлага да отпаднат глобите за хранене на бездомни животни в Русе

Община Русе отново внася предложение за изменение на Наредба №26 за притежаване, отглеждане и контрол на животни на територията на Община Русе, приета от Общински съвет Русе. С изменението се иска отмяна на глобите за хранене на бездомни животни и отпадане на ограничението от 30 метра до детски площадки, дворове на детски, учебни и лечебни заведения, обществени и административни сгради, жилищни входове, под тераси и други общи части на жилищните сгради

Това се прави, тъй като на сесията на Общинския съвет през декември бе отменена забраната за хранене на безстопанствени животни в близост до гореизброените обекти. Беше приет текст, който предвижда това да става извън и не в непосредствена близост, като по предложение на общински съветници бе определено, че „непосредствена близост“ е разстояние по-малко от 30 метра. Отново след предложение в зала бе въведена и глоба за нарушенията – от 200 до 500 лв., а при повторно нарушение – от 500 до 1000 лв.

Общинска администрация иска тези текстове да отпаднат, тъй като индиректно въвеждат нова забрана за хранене на безстопанствени животни, което в противоречие със закона.

 

 

 

 

Exit mobile version