Общината прави нови стъпки, за да заработи пак Залата на смеха в Русе

Общинската администрация отново се е заела с идеята за възстановяване на една от атракциите в Русе, която не работи вече 30 години – Залата на смеха в Парка на младежта. В Общинския съвет е внесено предложение за стартиране на процедура за отдаване под наем на Залата на смеха заедно с прилежащи към нея терени за поставяне на атракционни съоръжения.

Първоначалните намерения на администрацията, обявени през месец март 2022 г., бяха съоръжението да бъде предоставено на „Общински пазари“, които да го стопанисват и управляват. Впоследствие обаче стана ясно, че процедурата изиска възстановяването на Залата на смеха да стане по друг ред заради подробния устройствен план на парка.

Така се стигна от новото предложение за отдаване под наем на целия терен, който има три точки за атракции, включително и залата. Който вземе целия терен, трябва да развие и трите места, като е задължително условието Залата на смеха да бъде ремонтирана, обновена и възстановена, за което е изготвена количествена сметка на необходимите ремонти.Най-вероятно „Общински пазари“ ще кандидатстват по тази процедура, за да реализират намеренията си. Има проявен интерес и от други инвеститори през последните месеци, но дали те ще се включат, предстои да се разбере.

Желанието на общинската администрация е Залата на смеха да заработи за русенци и гостите на града от следващото лято.

Exit mobile version