Общината поиска от държавата част от такса „мост“ да остава в Русе

Общината е поискала от държавата част от таксите, които се събират за преминаването през Дунав мост, да остават в Русе. Тази тема е била обсъдена на среща между кмета Пенчо Милков и заместника му Димитър Недев със служебния министър на транспорта Георги Тодоров. От страна на министерството са обещали да потърсят варианти.

Пенчо Милков и Димитър Недев са имали разговори и със служебния министър на икономиката Кирил Петков, където са представили два проекта – за създаване на високотехнологичен индустриален парк в Русе и за развитие на съществуващия.

Още две теми са били на вниманието на транспортното министерство – за летище Русе и за Националния музей на транспорта. Предстои екип на Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация” да дойде на място в Щръклево, за да започне изследване на пистата на летището за максималните тонажи на самолети, които може да приема.

Общината отново е поискала да поеме грижата за Музея на транспорта, като от БДЖ са се ангажирали да задвижат решението на наболелия от години проблем.

Exit mobile version