Общината пита гражданите и бизнеса как да се развива Русе до 2027-а

Община Русе подготвя създаването на План за интегрирано развитие на общината за следващите 7 години. Документът ще обхване периода 2021-2027 г. и ще бъде в няколко части, в които ще се анализира икономическото, социалното и екологичното състояние на общината.

От администрацията отправят покана към гражданите и бизнеса да споделят как виждат проблемите и възможностите за развитие на община Русе в следващия програмен период 2021-2027 г. На сайта са качени два типа анкети, както и бланка за конкретно проектно предложение.

Анкетата към гражданите проучва кои елементи в квартала или населеното място имат нужда от подобряване или изграждане, както и кой е най-належащият проблем за решаване в района. Русенци могат да споделят кои според тях са неизползваните възможности на община Русе за развитие и кои трябва да бъдат трите приоритета за следващите 7 години. Те могат да посочат какви проекти искат да се реализират, кои зони в града или общината имат сериозни проблеми, какви съвместни проекти с други общини могат да се осъществят.

Анкетата за бизнеса пита за предизвикателствата, пред които са изправени фирмите, как оценяват условията за развитие на бизнес в Русе и от каква промяна има нужда. Бизнесът трябва да определи с какво община Русе е подходяща за развитие на дейността на съответното дружество, как вижда сътрудничеството си с администрацията и дали фирмата планира инвестиция за разширение на бизнеса си.

Отделен формуляр дава възможност на всеки желаещ да представи конкретен проект, който да бъде включен в Плана за развитие.

Планът е от особена важност за всяка община в България, тъй като дава предимство на местните администрации при кандидатстването им за получаване на европейско финансиране.

С попълването на анкетите русенци ще бъдат ангажирани в планирането на общото пространство, като събраните от тях мнения, нужди и защитени проектни идеи ще бъдат взети предвид при разработването на ключовия документ.

  1. Анкетата за граждани.
  2. Анкетата за бизнеса.
  3. Формуляр за подаване на проектни предложения.

 

 

 

Exit mobile version