Общината освобождава от наеми засегнатите от ограничителните мерки

Община Русе е внесла в Общинския съвет предложение за освобождаване от наеми на обектите, засегнати от ограничителните мерки заради пандемията. Това ще важи за периода 22.12.2020 г. – 31.01.2021 г. за общински обекти с уговорено в договорите за наем предназначение, както следва:

-заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма;

-фитнес-центрове и зали за групови занимания към тях;

-дейности по интереси за всички възрастови групи;

-наети общински обекти, чието уговорено предназначение е свързано с провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма

След въвеждане на рестриктивните противоепидемични мерки, наемателите на обекти – общинска собственост, са принудени да прекратят или поне значително да ограничат дейността си. Те не реализират приходи, а същевременно ежемесечно се дължи наем за наетите помещения и терени – общинска собственост, които реално не могат да бъдат използвани по предназначение за срока на наложените превантивни мерки. Затова от администрацията искат да облекчат бизнеса и като от икономическите мерки заради пандемията да не се плаща наем за съответния период.

Разчетът предвижда спад в приходите от наемни вноски от 14 000 лв. месечно или около 17 000 лв. за срока на въведените към настоящия момент противоепидемични мерки.

 

Exit mobile version