Общината няма да плати за некачествения ремонт на площада, алармира и за жп подлеза

Общината няма да плати извършения текущ ремонт на плочките на площада в Русе, съобщи кметът Пенчо Милков. През есента бе възложено да се оправят хлопащите и начупени гранитни плочи, но след извършения от общинските специалисти оглед е било констатирано, че ремонтните дейности са изпълнени некачествено.

От общината са категорични, че докато изпълнителят не коригира работата си и не оправи плочките както трябва за своя сметка, няма да получи заплащане.

И още един некачествен ремонт стои на вниманието на администрацията, която обаче няма правомощия да го коригира. Става дума за подлеза на жп гарата, където има многобройни сигнали от граждани за окаяното му състояние. Тъй като обектът е държавна собственост и за него отговаря Национална компания „Железопътна инфраструктура“, общината няма как да вложи средства в ремонта му. Въпреки това кметът е изпратил писма до НКЖИ, с които настоява да предприемане на спешни мерки за ремонт и изпълнение на вече поети от тях ангажименти при проведените до момента срещи. Проблемът е поставен и на вниманието на областната администрация.

Exit mobile version