Общината не отстъпва за закупуването на фигурите на Боби и Кели

Община Русе отново вкарва на сесията на Общинския съвет предложението за закупуване на две триизмерни фигури на детските герои Боби и Кели, които да бъдат поставени край пешеходни пътеки. Стойността им е 6360 лв. На заседанието на местния парламент през септември, когато стана ясно, че администрацията е осъдена да плати в двуседмичен срок 500 000 лв. на фирма „Ел“ за извършени, но незаплатени дейности, покупката бе отхвърлена от мнозинството.

Мотивите за повторното предложение са, че фигурите в реален детски размер заострят вниманието на шофьорите преди пешеходната пътека и ги подсещат да намалят скоростта и да осигурят предимство на пешеходците и особено на децата.

Комисията по безопасност на движението ще определи мястото на поставяне, с цел превенция на рисковете от злополуки с деца. Фигурите са ръчна изработка от стъклопластика с дебелина 5мм и вградена метална конструкция. „Пресичай безопасно с Боби и Кели“ е социална кампания, към която са се присъединили редица населени места, сред които Варна, Бургас, Козлодуй, Поморие и Перник.

Exit mobile version