Общината не е констатирала насилие над дете в ДГ „Радост“ /ВИДЕО/

Общината е извършила спешна проверка заради съмнения за насилие над 3-годишно дете в ДГ „Радост“ в Русе, съобщи експертът в отдел „Образование“ Сашо Щерев. Бабата на момченцето Марина Милкова се е оплакала в социалните мрежи, че детето е било със синини по врата, цялото мокро и облечено с чужда тениска. Проверката е направена незабавно, въпреки че няма официално пусната жалба нито до директора на градината, нито до общината.

Бабата, която се грижи за детето, разказва, че е била извикана в градината да го прибере, тъй като било с висока температура. Външният му вид я смутил, а по пътя обратно то било нервно. На въпросите й какво се е случило, обяснило, че „госпожата е направила бум-бум“. Личният лекар не е установил здравословен проблем и момченцето отново е било на градина следващия ден.

От общината заявиха, че са прегледали записите от камерите в детското заведение и те не са показали данни за упражнено насилие над детето. От персонала също са отрекли да е имало инцидент. А поведението на момченцето не дава индикации да е стресирано или изплашено. Вместо това то ходи с желание на градина.

Общината от своя страна ще изпрати сигнал за случая до Агенцията за закрила на детето, тъй като има съмнения, че може да се касае за проблем, възникнал извън територията на градината.

Exit mobile version