Общината и Русенският университет ще изследват подлезите и маршрутите на русенци

Общината и катедра „Транспорт“ на Русенския университет ще направят съвместно изследване на транспортната инфраструктура в Русе, свързана най-вече с пешеходците. Те ще проверят състоянието на подлезите и надлезите, както и вариантите за по-доброто им използване. Голяма част от съоръженията са изградени в  бившите индустриални зони на града, където е трябвало да осигурят безопасното преминаване на работниците през булевардите, но към днешна дата почти не се използват.

С опитът и технологиите, с които катедра „Транспорт“ разполага, ще се направи анализ на пътникопотока и маршрутите на движение на русенци. Специалистите от университета ще участват и в обследване на потока на автомобили в различните части на града. Данните от това проучване ще се използват при формирането на зони за паркиране както в кварталите, така и в централната градска част.

Тези теми са били обсъдени на среща между зам.-кмета по комунални дейности Димитър Недев, началника на отдел „Транспорт“ Кремена Минева и ръководството на университета в лицето на председателя на Общото събрание на Русенския университет проф. Велизара Пенчева. Катедра „Транспорт“ е представила и проектите, по които работи, мобилната си лаборатория и наличната техника, с която се обучават студентите.

Exit mobile version