Общината задвижва процедурите за новия плувен комплекс в Русе

Община Русе задвижва процедурите, свързани с изграждане на плувния комплекс в Парка на младежта. На предстоящата сесия на Общинския съвет през март ще се гледат три докладни по темата относно промяна собствеността на имота и теглене на кредит.

Инвестиционното намерение е за изграждане на многофункционален комплекс, включващ спортни съоръжения за плуване и търговско-развлекателни площи, а именно: масажни помещения, парна баня, закрит, открит и детски басейни, кафетерия, фитнес зала, офис част, заведение за обществено хранене и развлечения, магазин. Общината може да осъществява стопанска дейност чрез търговски дружества с общинско участие в капитала и да им предоставя вещни права спрямо имоти – частна общинска собственост. Тъй като имотът и сградите на бившия комплекс „Норд“ са публична общинска собственост, се предлага поземленият имот заедно с изградените в него 10 сгради да станат частна общинска собственост.

Общината и „Общински пазари“, които ще поемат стопанисването и управлението на бъдещия комплекс, искат съгласието на общинските съветници за поемане на дългосрочен дълг в размер на 12 млн.лв. Както бе обявено, за изграждането на съоръженията ще трябва инвестиция от 14 млн.лв.

Дългът ще се тегли „Регионален фонд за градско развитие“ АД в качеството му на мениджър на финансов инструмент за градско развитие за северна България /ФГР Север/ и „Банка ДСК“ като съфинансираща институция. Заложени са следните основни параметри:

Exit mobile version