Общината дава до 300 лв. за облагородяване на междублоковите пространства

Новосъздаденият Фонд „Граждански инициативи“ дава възможност на жителите на Русе да кандидатстват за безвъзмездна помощ до 300 лева, с които да се грижат за междублоковите пространства в града. Търсеното финансиране може да бъде до 100 % от общия бюджет.

Допустими за финансиране са дейности по озеленяване, оформяне на цветни пространства, боядисване и оформяне на зони за отдих в зелени площи–общинска собственост-междублокови пространства.За извършване на същите дейности е допустимо и предоставянето на инвентар и/или инструменти.

Могат да кандидатстват физически лица с постоянен или настоящ адрес на територията на гр. Русе, които към датата на подаване на заявлението нямат непогасени задължения към Община Русе, както и Общо събрание на собствениците в режим на етажна собственост по смисъла на Закона за управление на етажната собственост.

Ресурсът на фонда за 2021 г. е в размер на 20 000 лв. и заявленията на  русенци ще бъдат разглеждани и одобрявани до неговото изчерпване.

Желаещите да кандидатстват за финансиране трябва да попълнят документи и да ги подадат в Информационния център на Община Русе (пл. Свобода №6). Повече за документите и условията, на които трябва да отговарят проектите и кандидатите, има на сайта на общината.

Exit mobile version