Общината дава безплатно уреди за екологично отопление, документите вече са налични

Община Русе ще предостави безплатно уреди за екологично отопление на 468 домакинства, от които пилотно за новия отоплителен сезон 2020/2021 г. ще бъдат включени 80. Кандидатстването ще започне на 15 януари, но от днес вече документите са качени на сайта  https://www.ruse-bg.eu/bg/pages/645/index.html.

Кандидатстващите русенци ще могат предварително да ги попълнят и да отидат с тях в новосъздадения Местен информационен център на проекта в т.нар. малка община на ул. „Олимпи Панов“ №6, ет. 2, стая №13 от понеделник до петък от 15:30 ч. до 17:30 ч. Срокът за подаване на документи е от 15 януари до 16 март, като за класирането няма значение кога е кандидатствано, а на кои критерии отговаря съответното домакинство.

В проекта за поетапно преминаване от отопление на дърва и/или въглища към алтернативно екологично отопление са включени няколко района на Русе – широк център, „Ялта“,       части от кварталите „Родина“, „Дружба“ и ул. „Мальовица“. Одобрените кандидати ще получат безплатно оборудването – котлета за пелети, климатици или газови котли, заедно с монтажа, обучението за експлоатация, профилактиката на доставените уреди за първата година. Предвидено е след това да има гаранционното обслужване за петгодишен период.

При доставката на новите уреди за екологично отопление ще бъдат изземани старите печки, които ще се рециклират впоследствие от общината. Целта на предаването на старото оборудване е да се избегнат повторната му продажба и употреба.

Това е първият за България  Интегриран проект по Програма LIFE „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“, одобрен от Европейската комисия. За допълнителна информация: Местен информационен център на проекта: тел. 082/506793

Exit mobile version