Общината внася промени в цените на таксите и услугите в Русе и Мартен

Предложение за изменения и допълнения на Наредба № 16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги е внесено за обществено обсъждане в Общинския съвет-Русе. Общината предлага изменения при пакетите за погребения, цената на фитнеса в Мартен, цените на услугите на Духовия оркестър, както и уточнения за вписванията към удостоверенията за таксиметров превоз и за таксите за паркиране при облекчен режим. Ще се актуализират и цените на разсада, предлаган от ОП „Паркстрой“.

Заради поскъпването на цените на материалите, свързани с погребенията -ковчези, кръстове, дървен материал за венци и мохамедански дъски и знаци, се премахват т.нар.пакети за погребение. След последното си увеличение доставните цени са по-високи с повече от 37% и след подробно анализиране на цените на пакетите за погребение е установено, че същите вече не покриват себестойността на включените в тях материали.

В наредбата се добавят нови такси за вписване и отписване на водач и за отписване на превозно средство към Удостоверението за таксиметров превоз. Предлагат се следните промени:

Промени ще има и в цените на фитнеса в Мартен – от 20 лв. за месец вече ще се плаща по 30 лв. на месец, иначе залата трябва да затвори.

Духовият оркестър  също иска увеличение на цените на услуги, които оркестърът предоставя, тъй като те не са актуализирани от 2010 г.

Отделно се внася промяна за категориите превозни средства, които плащат 85% от цената за еднократно паркиране. Вместо процент намаление, цената ще бъде с конкретен размер – 1 лв.

Целия текст за обществено обсъждане вижте тук – https://obs.ruse-bg.eu/documents/%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b1%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b8-%d0%b4%d0%be%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd-4/

Exit mobile version