„Общество на промяната“ и „Продължаваме промяната”-Русе почистиха района на Лесопарка

Повече от 30 представители и приятели на неправителствената организация „Общество на промяната“ се включиха кампания „Световен ден на почистването“ в Русе. Те почистваха в района на лесопарк „Липник“. Изборът е продиктуван от факта, че това е едно от любимите места на младите русенци за отдих. В рамките на няколко часа от НПО-то събраха повече от 150 чувала с отпадъци.

„Днес искаме да дадем пример на нашите деца и вярваме, че промяната започва от малките неща“, коментираха от създадената в началото на годината организация и призоваха за по-голяма лична отговорност от всеки. „Нека покажем, че сме достатъчно съзрели като общество и можем да бъдем наистина разумни и почтени в ежедневното си поведение. Нека се погрижим заедно за природата, защото така ще можем да ѝ наслаждаваме по-дълго“, допълват още от „Общество на промяната“. Те обещаха всяка година да участват в кампанията.

В инициативата се включиха и кандидатите за народни представители от „Продължаваме промяната“ в Русе. Те допълниха: “Призоваваме всички граждани да направят своя избор между старото и новото. Нека гласуваме в зависимост от това дали искаме да се върнем назад към проваленото управление и Борисовщината или напред към променена България.”

Припомняме, че в рамките на няколко месеца от както бяха учредени в края на януари тази година, доброволците от организацията “Общество на промяната” са участвали в редица благотворителни проекти. По тяхна инициатива се проведоха безплатни профилактични прегледи в част от населените места в областта. Те даваха и денонощни дежурства на жп гарата в Русе по време на бежанската криза с мигрантите от Украйна и подпомагаха нуждаещите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version