Общежитие, сметище, стърнище и сухи треви горяха през уикенда в Русенско

Пожар в Николово, стигнал до близка гора, са гасили в събота по обед огнеборците от Втора РСПБЗН-Русе. Запалването е било в сухи треви и храсти на площ от около 1600 кв.м, като произшествието е възникнало в частен двор с фотоволтаични панели. Причината за пожара е късо съединение в един от свързващите проводници към трафопост.

Следобед пожарникарите от Втора РСПБЗН са пратени да гасят стая в неизползваема сграда на бившето жп общежитие на ул. „Тулча“ в Русе. При инцидента не е имало пострадали, а по данни на съседи помещението е било обитавано от бездомници.

В събота по обед в продължение на три часа служители на РСПБЗН – Ветово с два автомобила са гасили пожар в сметището в гр. Сеново. Горели са отпадъци на голяма площ, но пожарът е бил локализиран.

Ветовските огнеборци са били изпратени и на още един пожар, този път на сухи треви и храсти на площ от около 9000 кв.м на улица в гр. Ветово. Произшествието е ликвидирано без щети.

В неделя близо 4 часа и половина екип от РСПБЗН-Ветово  е участвал при потушаване на пожар в стърнище в района на с.Кривня – местност „Бъзовец“. Горенето е ликвидирано на площ около 60 000 кв.м.

В събота един екип от РСПБЗН – Бяла е пратен да гаси запалване в сухи треви и храсти без щети /на площ от около 800 кв.м/ в гр. Борово.  През уикенда е имало още две произшествия в Борово, наложили намесата на огнеборците от Бяла.

 

Exit mobile version