Обстановката в Русенско постепенно се нормализира, ток няма в четири села

Тежката обстановка на територията на област Русе постепенно се нормализира. Усложнена остава ситуацията в общините Борово, Две могили и Ветово. Там е обявено бедствено положение.

По последни данни електрозахранване продължава да няма в 4 населени места. Всички те са на територията на община Две могили. Става дума за селата Баниска, Пепелина, Помен и Могилино, като засегнати са около 1400 души. В тези четири населени места въобще няма електроподаване понастоящем. В редица други села и градове от областта все още продължават проблемите с електрозахранването, като се прави всичко възможно в най-кратки срокове да бъде осигурено за постоянно. За момента има места, на които електрозахранването прекъсва постоянно. Екипите на „Енергоразпределение-Север“ са на терен.

Колкото до проблема с водоподаването в региона, 9 населени места остават и към момента без вода. Това са Могилино, Помен, Екзарх Йосиф, Обретеник, Пиперково, Две могили, Пепелина, Табачка и Хотанца. Очакванията са проблемите там да бъдат решени най-късно през утрешния ден, тъй като водоснабдяването е спряно поради липсата на електричество. Въпрос на време е още тази вечер да се възобнови водоподаването към Бяла, Бистренци, Пет Кладенци, Полско Косово, Стърмен и Борово. Вече е осигурено електричество към помпените станции, които захранват тези населени места.

Exit mobile version