Областният щаб: Само учениците от 5 до 7 клас в община Русе остават до 30-ти у дома /ВИДЕО/

Единствено за учениците от 5 до 7 клас в училищата в община Русе дистанционното обучение се удължава до края на месец ноември, съобщи след заседанието на Областния оперативен щаб председателят му Свилен Иванов. Останалите ученици от цялата област се връщат в клас на 23 ноември.

Директорите на всички училища на територията на областта трябва да засилят контрола по организацията и дейността в ученическите столове и бюфети за спазване на всички санитарно-хигиенни и ограничителни мерки.

Специално внимание по време на днешното заседание беше обърнато и на необходимостта във всички хранителни магазини и търговски вериги да се създаде пропускателен режим, така че да се избегнат струпвания. В тях ще се следи най-вече за отстояние между клиентите от поне 1.5 м., носенето на маски, както и извършването на редовна дезинфекция.

До края на месеца остават предходните решения, свързани с преустановяване дейността на читалищата, пенсионерските клубове, фолклорните и други самодейни непрофесионални формации, детските градини и пазарите тип „Битаци“. Остава и забраната за масови мероприятия на открито, както и недопускането на посещение на непълнолетни лица без придружител в заведения, клубове, молове и търговски центрове. Празненства на закрито ще могат да се провеждат при максимум 30 души.

 

Exit mobile version