Областният координатор на ГЕРБ-Русе Георги Кръстев със срещи в ЕК и ЕП

Дни преди официалния старт на предизборната кампания областният координатор на ГЕРБ-Русе и втори в листата на ГЕРБ-СДС за Русе Георги Кръстев бе поканен на срещи в Европейската комисия и Европейския парламент в Брюксел. Заедно с колеги от ГЕРБ и другите парламентарно представени партии русенецът разговаря по важни за България теми с представителите на европейските институции.

„В ЕК имахме възможността да обсъдим важни детайли от Плана за възстановяване и устойчивост и присъединяването на България към еврозоната, които са от изключително значение за бъдещето на страната ни. Европа е притеснена от слабата фискална политика в последните две години, прекомерно високата инфлация и липсата на разум и диалог в Народното събрание. Силно се усеща желанието България да бъде стабилна отново“, сподели от Брюксел Георги Кръстев.

Сред темите, които са обсъждани още в ЕК, са били Европейският зелен пакт и върховенство на закона в контекста на разширяването и политиката
на съседство. Не е отминат и външнополитическият въпрос за санкциите срещу Русия.

Днес Георги Кръстев и колегите му ще имат среща с евродепутати в Европейския парламент и ще присъстват на заседанието на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи LIBE.

След завръщането си в България и Русе Георги Кръстев, който е една от младите и сериозни надежди на ГЕРБ в политиката, ще се включи активно в предизборната кампания, предвид ангажиментите му като областен координатор и втори в листата на ГЕРБ-СДС за 19 МИР-Русе.

Exit mobile version