Областната управа в Русе ще развива туризма с новаторски идеи и маршрути

Спешни мерки за развитието на туризма и културата в Русе и региона ще бъдат предприети от областната управа, стана ясно на среща между областния управител Борислав Българинов и зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева.

Сред идеите в краткосрочен период са създаването на Съвет за новаторски решения в секторите туризъм, култура и творчески индустрии. Целта е подобна платформа да обедини становищата както на доказани експерти в сферата, така и на младежи.

Предвижда се заснемането на промо клип, разказващ за историята, архитектурата и културата на региона, заедно информационна кампания за представяне на малко познати дестинации в Русенско.

Ще се създадат регистри за немоторизиран туризъм, които ще представят по най-атрактивния начин вело маршрутите, екопътеките и възможностите за поклоннически туризъм. Сред идеите е създаване на туристически клъстер и работна група, която да направи списък на приоритетни туристически маршрути, имащи нужда от възстановяване. Отново на дневен ред е темата с разкриване на Концертно бюро с перспектива да се превърне в средище за културен обмен.

Обмисля се 2022 година да бъде обявена за Година на туризма в Еврорегион Русе-Гюргево, казаха от областната управа.

Exit mobile version