Обиск на офиси в Русе доведе данъчни от Мюнхен и столични следователи

Представители на Данъчна служба Мюнхен-4 са присъствали на обиск, извършен от следователи от Софийска градска прокуратура в офиси на фирма в Русе. Това е станало при изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от Федерална Република Германия, във връзка с разследвани от немските власти данъчни престъпления.

Европейската заповед за разследване е призната с постановление на прокурор в СГП, който е допуснал петима представители на Данъчна служба Мюнхен 4 да присъстват по време на провеждането на претърсвания и изземвания и всички други необходими действия.

„На 22 февруари от следователи от отдел „Следствен“ на СГП в присъствието на допуснатите служители на германските власти бяха извършени едновременно претърсвания на офис помещения на две търговски дружества, разположени на три адреса в гр. София и един в гр. Русе.  При претърсванията бяха иззети документи и електронни доказателства. Документи и веществени доказателства бяха събрани и чрез доброволното им предаване. Повечето от събраните материали вече са предадени на германските власти, а останалите предстои да бъдат изпратени“, съобщиха от прокуратурата.

Всички действия по случая са протекли при изключително добра координация и взаимодействие между българските и германските власти.

 

Exit mobile version