Обирджията на операта в Русе и музея в Пловдив ще лежи в затвора

Две години и половина ще лежи в затвора рецидивистът, обрал Историческия музей в Пловдив и операта в Русе. 48-годишният Георги, който е родом от Русе, сключи споразумение за присъдата с прокуратурата, а съдът го одобри и то влезе в сила, предаде сайта „Марица“. Наказанието си обирджията ще търпи при първоначален строг режим в пловдивския затвор. Той бе съден в Пловдив, тъй като бе арестуван там.

Русенецът открадна малко над 2200 лв. от Историческия музей в Пловдив на 4 октомври. Апашът бе заловен бързо, тъй като го заснеха охранителните камери. Веднага след като взела парите, той тръгнал към родния си град Русе. Стана ясно, че апашът е с вкус и отношение към културата – посягал предимно на културни институции като музеи, опери и театри.  В Русенската опера задигнал пари от служебно помещение.

Директорът на музея в Пловдив Стоян Иванов разпрати снимката на рецидивиста още в началото на октомври до културните институции в страната, за да ги предупреди.

„Имало е пиян мъж с него. Искали да им се направи кафе, за което щели да заплатят. Пияният разсеял касиерката, а през това време Георги взел парите“, разказа преди време за кражбата Стоян Иванов.

 

Exit mobile version