Обвиняемите за жестокото убийство в Русе – джудист и математик

Обвиняемите за жестокото убийство на Еранухи Пехливанян в Русе са 49-годишният Гарабед Веринян и 56-годишният Михаил Михов. По информация от прокуратурата те са безработни и имат провинения в миналото.

Преди години Гарабед Веринян е регистриран в полицията за бракониерски лов и иманярство, но не е осъждан. Михаил Михов има присъда от 1993 г. за документна измама, когато като служител на митницата подпомогнал друг човек да се сдобие с парична сума в големи размери чрез пренасяне на стоки.

Какво още се знае за двамата обвиняеми? Гарабед Веринян е завършил Спортното училище в Русе, където е бил джудист. На негово име има регистрирани две фирми – „Нара – Гарабед Веринян“ ЕТ и „Ави 13“ ЕООД, за които не е ясно дали реално функционират. В арменската общност го познават като спокоен човек, а сред любимите му занимания е да разпуска сред природата.

Михаил Михов е възпитаник на Математическата гимназия в Русе. Работил е в митницата, но е осъден на 8 години ефективно заради фиктивен износ на стоки. Лежал е 6 години в затвора в Стара Загора, където е бил библиотекар. Определят го като интелигентен човек.

Всички, които познават двамата мъже, не могат да повярват на извършеното от тях тежко престъпление и нямат логично обяснение как са могли да го направят.

 

Exit mobile version