Обвинените за трафик на жени остават в ареста, Бисер Миланов също

Обвиняемите за трафик на жени, които бяха заловени след акция на полицията в Русе и ГДБОП, остават в ареста за постоянно. Това реши Окръжният съд, след като двамата задържани – 31-годишен мъж от Враца и 27-годишна жена от Монтана, обжалваха мярката си на неотклонение. Те бяха арестувани за трафик на момичета за сексуална експлоатация, като жертвите са били превозвани в различни градове на страната. Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба от 10 000 до 20 000 лв.

В ареста остава и добре известният Бисер Миланов, на когото са повдигнати обвинения за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Заедно с това 51-годишният русенец е обвинен за отправяне на закани за убийство, извършени през 2018 г. в условията на опасен рецидив и в срока на предсрочно освобождаване по предходно осъждане. Престъпленията са тежки умишлени и предвидените за тях наказания са лишаване от свобода до 6 години.

Тъй като и в двата случая става дума за тежки престъпления и реална опасност обвиняемите да се укрият или извършат други престъпления, Окръжният съд се произнесе за постоянен арест. Определенията са окончателни и не подлежат на обжалване.

Exit mobile version