Обаждане до всички кулинари! Отправете се на вкусно кулинарно пътешествие в Лондон

Обожавате храната, пътува ви се някъде из Европа, но се чудите на къде да поемете? Попаднали сте на правилното място, защото имаме точната дестинация за вас – Лондон! Поемането на гастрономическо пътешествие може да бъде перфектният културен билет за опознаването на една страна, а предвид, че кулинарната сцена на британската столица става все по-привлекателна точка за бягство, то със сигурност не е за изпускане. И тъй като храната е основният елемент, в този материал, ще ви разкажем как максимално да оползотворите времето си, така че да имате най-незабравимото гастрономическо пътешествие в Лондон, което можете да си представите.

Какво да опитате от английската кухня при посещение в Лондон?

Вярвате или не, Лондон с доста бързи темпове се превръща в една от най-вълнуващите кулинарни дестинации в света, като това се дължи на смесицата от култури и националности, които са донесли и своите кухни, които изкушават сетивата. И ако се чудите с какво да стартира вашето гастрономическо пътешествие, то започнете с най-популярните английски специалитети, като:

Английска закуска: Популярната английска закуска е първото нещо, което си заслужава да опитате още щом се събудите в британската столица. Тя включва омлет или яйца на очи, гарнирани с боб, пържени наденички, бекон, филийка с масло, конфитюр и фреш от портокал.

Традиционни мъфини: Британските мъфини са доста по-различни и си заслужават да бъдат опитани. Може да избирате между сладки с различни видове пълнеж или солени.

Пиле тика масала: Произходът на пиле тика масала е индийски, но се счита за британско национално ястие. Може да бъде открито почти във всяко заведение в Обединеното кралство.

Риба и чипс: Въпреки оспорвания произход, фиш енд чипс си остава едно от най-популярните ястия във Великобритания и въпреки че може да бъде открито навсякъде, със сигурност си заслужава да опитате автентична пържена бяла риба с пържени картофки.

Пътуване до британската столица си заслужава не само заради уникалната история и архитектура, но и дори и само, за да се насладите на традиционната местната кухня. С eSky със сигурност ще намерите евтини полети до Лондон, за да може преживяването максимално оптимизирано откъм бюджет, време и усилия.

Кои са най-добрите ресторанти в Лондон?

Създаването на списък с най-добри ресторанти за хранене в Лондон е неизменна част от подготовката за подобен тип кулинарно пътуване.

Ако търсите перфектното съотношение цена-качество, първият ресторант, който си заслужава да посетите е Mber. Локализиран е до Sky Garden – една от най-добрите гледки в британската столица, а менюто и обслужването повече от отлични.

Недопустимо е да сте във Великобритания и да не посетите някой пъб. The Red Lion е един от най-препоръчваните и посещавани в Лондон, с отлично местоположение – до Биг Бен. Освен питиета, в менюто ще откриете и уникални пайове.

В случай, че искате да поглезите небцето си с гурме вкусове, може да посетите Ikoyi, който се намира в St James’s и е и сред 50-те най-добри ресторанти в света.

Имайте предвид, че посещението на тези места задължително става с предварителна резервация, за това я съобразете с полетите. Освен закупуване на билет за Англия, с помощта на  различните опции в eSky  може да намерите решения за настаняване и бързо придвижване.

Заслужават ли си кулинарните пътешествия до Лондон?

Ако се чудите дали си заслужава да се отправите вкусно кулинарно пътешествие до Лондон, то отговорът ни е категорично да! Както споменахме по-горе, храната е един от начините да бъде опозната културата на една страна.

Лондон е мегаполис, превърнал се в дом на милиони хора по света, донесли със себе си своята национална кухня, като това ви дава възможност да откриете всякакви ресторанти и да се насладите на вкусни храни от цял свят.

Exit mobile version