Нов спортен терен до Градския стадион ще зарадва два клуба /ВИДЕО/

Нов спортен терен в близост до Градския стадион се изгражда от Община Русе чрез ОП „Спортни имоти“. Идеята за съоръжението е съвместна на два спортни клуба – ФК „Локомотив“ и Клуб по стрелба с лък „Джамбо“, които ще го стопанисват и ще провеждат там своите тренировки.

За стрелците с лък липсата на база е проблем от години, споделя главният треньор на клуба и наставник на националния отбор по стрелба с лък Йордан Джамбазов. Състезателите няма къде да провеждат тренировки при нормални условия. В същото време догодина Русе ще е домакин на Европейско Гран при по стрелба с лък, което ще се проведе на Градския стадион. Тъй като теренът в близост от години е запустял и не е поддържан, по идея на Джамбазов общината се е съгласила да го подравни и затреви, като по този начин се превърне в помощно игрище за тренировка. То ще се ползва и от малките футболисти от ФК „Локомотив“. Около 150 деца ще се готвят на новия терен, казва Калоян Георгиев, технически директор на клуба.

В изграждането помагат много дарители и фирми с огради, техника и работна ръка. Теренът вече е разчистен и подравнен, а след което започва затревяването му с естествена трева. Игрището ще бъде с размери 90 на 80 метра, а на следващ етап ще се изгради и сектор със седящи места. По този начин, за провеждането на Европейското Гран при, в близост до Градския стадион ще има място с необходимите размери за загряване, подготовка и тренировка на състезателите.

Игрището ще има две части, като футболната ще бъде разчертана с врати и ще могат да се играят мачове, а за стрелбата с лък – с мишени. Ще има и буферна зона за безопасност между състезателите от двата вида спорт.

От клуб „Джамбо“ и ФК „Локомотив“ ще споделят новия спортен терен и с други спортни клубове, които имат нужда за състезания.

Exit mobile version