Нов смъртен случай от коронавирус в дом „Възраждане“, още осем заразени обитатели

Нов смъртен случай има сред обитателите на дома за стари хора „Възраждане“ в Русе. Жена на 86-годишна възраст, която е била хоспитализирана в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, е починала през вчерашния ден. Това е вторият починал обитател, след като в понеделник издъхна мъж на 80 години. Той беше интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани 12 нови случая на коронавирус. От тях осем са при обитатели на дом „Възраждане“. Така общият брой на заразените с COVID-19 в социалното заведение достигна 57 души, от които 51 обитатели и шестима души персонал.

Към вчерашна дата са взети общо 164 проби за провеждането на PCR изследване на обитатели на дома за стари хора. Към момента се очакват резултатите от още 92 проби.

Отчитайки новообявените случаи, общият брой на диагностицираните с COVID-19 в област Русе са 200, като активните са 131.

 

Exit mobile version