Нови 10 зарядни станции за електромобили ще има в Русе

Нови 10 места за разполагане на зарядни станции за електромобили в Русе са включени в актуализираната Обща схема за разполагане на преместваеми обекти. Предложението е на предложение на Дирекция „Икономика и управление на собствеността“ след направени предварителни проучвания.

Зарядните станции ще се намират на:

Актуализираната схема трябва да бъде одобрена от общинските съветници на предстоящата сесия. В нея се предлага запазване на определеното зониране, като за осигуряване на необходимата приемственост в информацията, се запазват следните означения на съответните зони:

Обособява се нова зона по поречието на река Дунав по ул.“Пристанищна“ от “Митница-пристанище Русе” до ул.“Майор Атанас Узунов“ с наименование: Зона „Крайбрежна“.

Запазват се обособените зони за разполагане на преместваеми обекти в обществени озеленени площи, в които разполагането на преместваеми обекти ще става след одобряването на устройствен проект на съответната обществена озеленена площ – Парк на “Възрожденците” и разработване на схема на зона за Територията западно от ДКЦ-2 /бившата Трета поликлиника/ в к-с “Изток”/.

Няма промени и на определените зони за „Общински пазари” ЕООД в кварталите, остават и цветните базари в центъра.

За да получавате веднага новините на Русе Медиа, присъединете се към канала ни във вайбър https://invite.viber.com/?g2=AQBWlaQX8S7xJU3dzX5cvoGdsG1jaB9D0AYdEoDedgSjT7S9VvfzkfcBVt1UJ3cg

Exit mobile version