„Дунав“ започна зимната подготовка с няколко нови футболисти

„Дунав“ започна зимната си подготовка с общо 23-ма футболисти, като към отбора предстои днес да се присъедини и Мирослав Будинов.

На заниманието днес присъстваха вратарите Дамян Дамянов, Даниел Николов, Християн Шопов, както и полевите футболисти Димитър Тодоров, Георги Вълчев, Стоян Предев, Джан Хасан, Георги Иванов, Никола Колев, Йерун Луму, Луис Пахама, Кристиян Господинов, Денислав Минчев, Симеон Вешев, Олег Димитров, Радослав Апостолов, Станислав Нечипоренко, Димитър Законов, Александър Ганчев, Илиян Петров, Радослав Великов и Никола Тотев.

Новите лица при русенци са анонсираните преди зимната пауза Станислав Нечипоренко и Димитър Законов, както и холандеца Йерун Луму, Луис Пахама, Александър Ганчев и Илиян Петров, като последните ще минат пробен период преди да стане ясно дали ще подпишат с „Дунав“.

Йерун Луму играе като крило и е на 28 години. В кариерата си е бил част от младежкия национален отбор на Холандия до 18 години. Играл е за Вилем II, Хееренвеен, Дордрехт и други. Той има опит и с българския футбол, като през сезон 2014/2015 защитава цветовете на „Лудогорец“-Разград. Към тренировките на русенци се присъединява и нападател от Франция. Това е Луис Пахама, който за последно е бил част от втория отбор на френския Монако. Александър Ганчев е на 22 години и е бил част от академията на „Лудогорец“ и втория отбор на разградчани. Има мачове и за юношеския национален отбор на България. Илиян Петров за последно е играл в Германия.

В отбора има и някои промени в посока напуснали футболисти. С „Дунав“ няма да продължат Иван Колев, Раел Лолала и Калин Геогиев. Към тях се добавя и раздялата по взаимно съгласие с Илия Миланов.

Exit mobile version