Нови условия очакват бъдещите наематели на „Хепи“ и Арт кафето в Русе

Общинските помещения в Доходното здание, където в момента се намират „Хепи“ и Арт кафето, влизат за пореден път в дневния ред на общинските съветници в Русе. Условията за отдаването им под наем са променени както откъм цена, така и откъм предназначение на допълнителните средства, които ще дават наемателите за култура и спорт.

Преди да внесе новото предложение, общината е възложила изготвянето на пазарна оценка за определяне на размера на месечния наем. Съобразно експертна оценка от март 2024 г., изготвена от независим оценител, за помещенията на „Хепи“ месечния наем трябва да бъде 6130 лв. без ДДС, а за Арт кафето – 880 лв. без ДДС. Предишното предложение бе за начална тръжна наемна цена за месец от 5560 лв. без включен ДДС за помещението на „Хепи“ и 860 лв. без включен ДДС за Арт-кафето.

Допълнителните изисквания също са променени. Вместо за поддръжка на Доходното здание сега наемателите ще трябва да внесат еднократно суми за изграждането на „Алея на занаятите“. Размерът остава същият – за бъдещия наемател на „Хепи“ тя е 50 000 лв., а за Арт кафето – 30 000 лв.

Годишните суми, които бъдещите наематели трябва да дават за подпомагане на културни и спортни мероприятия, организирани от Община Русе за всяка година от срока на действие на договора за наем, също са нови. Наемателят на „Хепи“ ще дължи по 40 000 лв. на година вместо предложените преди 30 000 лв., а Арт кафето – по 8000 лв. на година вместо предишния вариант от 10 000 лв.

Exit mobile version