Нови реанимобили и апаратура е получил ЦСМП-Русе с евросредства

7 нови реанимобила и нова апаратура е получила „Спешна помощ“ в Русенска област за последните две години по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 година. 3 от тях се използват от Центъра за спешна медицинска помощ в Русе, 2  са за филиала в Бяла и по един за филиалите във Ветово и Сливо поле. През следващата година в областта се очакват още няколко линейки, съобщиха от областна администрация.

В четирите амбулатории на филиалите на ЦСМП в Бяла, Две могили, Ветово и Сливо поле разполагат с нови ЕКГ-апарати, дефибрилатори и друга апаратура.

Големият проект за модернизиране на спешната помощ в страната, който се финансира от ОПРР със 164 млн. лв., предвижда основен ремонт и преоборудване на 237 обекта. Сред сградите, които ще бъдат ремонтирани, са и тези на ЦСМП в Русе и филиалите в региона. През този месец в цялата страна започват и доставките на немедицинска апаратура, която включва бактерицидни лампи за осветяване при интервенция, реанимационни легла, кушетки и др. Предстои и сключване на договор за над 14 000 единици офис оборудване за центровете на спешната медицинска помощ и спешните отделения.

Exit mobile version